Biologisch en biologisch-dynamisch

Rio de Bio verkoopt zowel biologische als biologisch-dynamische producten. Wat betekent dat precies?

Er zijn verschillende producten die goed zijn voor natuur, milieu en dierenwelzijn. Biologische producten zijn te herkennen aan het 'groene blaadje', het Europese biologische keurmerk. De basisregels van biologische producten zijn: géén kunstmestgebruik, géén chemische bestrijdingsmiddelen, gentechvrij, en respect voor de dieren.

Bio logo

Naast biologische producten verkoopt Rio de Bio ook biologisch-dynamische producten. Biologisch-dynamisch gaat nog een stapje verder dan biologisch. Deze producten komen van merendeels kleinschalige gemengde bedrijven, waar zowel akkers zijn als vee wordt gehouden. De mest van het vee wordt op de akkers gebruikt, om zo een natuurlijke kringloop te bevorderen. Dieren worden zoveel mogelijk in hun natuurlijke staat gehouden: kippen houden hun snavels, koeien houden hun horens en staan ‘s zomers in de wei, varkens rollen in de modder. Er is veel aandacht voor de samenhang tussen bodem, planten, dieren, mensen en de natuurlijke omgeving.

Demeter logo

Ook het menselijke aspect is belangrijk. Vaak zijn biologisch-dynamische bedrijven zorgboerderijen, waar mensen met een verstandelijke beperking of een psychiatrische problematiek meehelpen.

Biologisch-dynamische producten dragen het Demeter keurmerk, naar de Griekse godin van de landbouw.

Voor meer informatie:

Skal: binaire opties kopen

Stichting Demeter: binaire opties robot

Vereniging voor biologisch-dynamische landbouw en voeding: binaire opties belasting

Bionext (branchevereniging voor biologische landbouw en voeding): binaire opties succesverhalen