Rio de Bio is een van de weinige zelfstandige biologische winkels in Utrecht. En Rio de Bio is een heel bijzondere biologische winkel, lees hier waarom.

De winkel bestaat al twintig jaar en was de eerste jaren gevestigd in de molen aan de Adelaarstraat. Inmiddels is Rio de Bio iets verderop te vinden, op nummer 48.

Coöperatie

Sinds de zomer van 2014 vormen medewerkers, klanten en leveranciers van Rio de Bio samen een coöperatie die eigenaar is van de winkel. Een aantal coöperatieleden maakt deel uit van onze ‘food community’ (verderop meer hierover).

Goed, gezond en lekker!

Als eigenaren hebben we een gezamenlijk doel voor ogen: we willen goed en gezond eten. We willen voedsel dat in alle opzichten goed is voor iedereen, voedsel dat met zorg voor de aarde en de mensen wordt geproduceerd.

De sfeer en de geur

Het klantenonderzoek (2014) bevestigt wat je ziet en voelt als je binnenstapt: Rio de Bio wordt door klanten geroemd om de sfeer, de geur van vers brood, de mooie groenten, soorten fruit en vele andere bijzondere producten zoals de kaas, chocola, koffie en thee. Je ziet het, je voelt het en je proeft het: bij Rio de Bio is ‘lekker’ héél belangrijk!

Bijzondere producten

In de winkel vind je dus óók merken en producten die niet bij de biologische ketenwinkels of supermarkten te koop zijn. Vaak zijn dat producten die in de buurt van Utrecht worden gemaakt, zoals koffie en chocolade en heerlijk brood. Of heel bijzondere producten, van verder weg.

Vers

De verse biologische groenten en fruit van Rio de Bio zijn beroemd om kwaliteit en assortiment. We halen onze groenten en fruit zoveel mogelijk van dichtbij: De Moestuin aan de rand van Utrecht is onze vaste leverancier. En nergens in de stad is het aanbod van verschillende rassen appels en peren en ander Nederlands fruit zo groot en zo divers is als bij Rio de Bio!

We zijn dan ook sterk betrokken bij onze producenten. Wij kennen hen en zij kennen ons.

Kennis van en hart voor...

De medewerkers in de winkel hebben kennis van zaken én hart voor biologische producten. Zij vertellen klanten graag en met warmte over deze producten.

Buurtwinkel voor de stad

Onze klanten zijn trouwe klanten... zij komen vaak al vele jaren in de winkel en fietsen met plezier de hele stad door om bij ons boodschappen te doen. Rio de Bio is een gezellige buurtwinkel aan de Adelaarstraat, met klanten uit de hele stad...

Scherpe prijzen

En vanzelfsprekend biedt Rio de Bio óók scherpe prijzen en hebben we geregeld mooie aanbiedingen voor onze klanten.

Rio de Bio is een prettige biologische winkel waar je je als klant op je gemak voelt. Een winkel waar je bij kunt horen... als mede-eigenaar, via de coöperatie. Je kunt ook een stap verder gaan en deel uitmaken van onze food community.

Food community

Een aantal coöperatieleden (klanten, medewerkers en leveranciers) zet zich samen belangeloos in om de winkel sterker en nóg leuker te maken, dit is de food community van Rio de Bio.

Enkele coöperatieleden organiseren bijvoorbeeld elke eerste zaterdag van de maand een proeverij met producten uit de winkel. Zij bezoeken vooraf, samen met een personeelslid, een producent in de buurt van Utrecht. En ze assisteren de producent tijdens de proeverij.

Leden helpen ook in de winkel, met bijvoorbeeld de jaarlijkse inventarisatie, of het doen van kleine klusjes, ze schrijven op de facebookpagina van Rio de Bio, denken mee over toekomstplannen.

Daarom dus, is Rio de Bio een heel bijzondere biologische winkel in Utrecht!